De beste safety razors voor elk type man

De safety razor is momenteel het coolste scheermes voor de natscheerder. Of je nu al jaren je baard scheert of je begint nog maar net met het scheren van je eerste snorharen. De safety razor is geschikt voor elk type huid en baard. Veel van onze klanten die pas beginnen met scheren of overstappen van het gewone multi-blade scheermes van Gillette of Wilkinson naar de safety razor zijn enthousiast over het veiligheidsscheermes. Ook verstokte droogscheerders geven aan dat uiteindelijk natscheren met dit scheermes veel prettiger aanvoelt en gladder scheert dan het elektrische scheerapparaat.

Waarom is de safety razor het meest populaire scheermes?

Decennialang was de safety razor niet of nauwelijk meer te vinden in het winkelschap. Iedereen deed het met een weggooi-scheermesjes of elektrisch. Het veiligheidsscheermes en de bijbehorende double edge scheermesjes kon je alleen nog vinden op Ebay, Dutch Shaving Shop, Scheerwinkel of bij ons.

Momenteel is het veiligheidsscheermes weer terug van weggeweest. De afgelopen jaren zag je de grote scheermesfabrikanten continue nieuwe scheermessystemen ontwikkelen. Het begon lang geleden met de Gillette Sensor Excel met twee mesjes erin. Vervolgens werd de Mach3 en Fusion ontwikkeld en in de markt gebracht. Scheermesjes kregen een glijstrip en konden ook trillen. De scheermesjes werden steeds ingewikkelder, kregen steeds meer mesjes en werden steeds duurder. Het werd steeds gekker en gekker. Ook de concurrent Wilkinson stond niet stil. De nieuwste uitvinding zijn scheermesjes met een warmte-element erin. Deze scheermesjes worden verwarmd waardoor het blijkbaar nog beter moet scheren. Enthousiast claimde de fabrikanten telkens dat de nieuwste generatie scheermesjes nog beter hun werk doen dan de vorige. Tegelijkertijd begonnen steeds meer mensen zich te ergeren aan de hoge winkelprijzen en het weggooien van veel te dure scheermesjes. Na een paar keer scheren ging het mesje in de prullebak. Niet echt milieuvriendelijk, duurzaam en zonde van het geld. 

Bovendien kwam de baardtrend om de hoek kijken. Mannen lieten hun baard staan en moesten hun baard onderhouden en goed kunnen scheren. De multi-blade scheermesjes met hun glijstrips en brede beschermingsrandjes zijn niet geschikt voor het strak scheren van de baardcontouren. Omdat de mesjes dicht op elkaar zitten raken ze zeer snel verstopt met zeepprut en baardharen. Niet echt fris en handig.

Steeds meer mannen ontdekken de safety razor. Wereldwijd scheren meer dan een miljard mannen zich dagelijks met het veiligheidsscheermes. Zelfs Gillette heeft een paar jaar geleden het veiligheidsscheermes geherintroduceerd: King C Gillette. Dit scheermes ligt naast de Mach3 en Fusion scheermessen in de winkel. Ja, en wij weten wel waarom de safety razor zo populair is.

Wat zijn de voordelen van de safety razor?

Als je het nog niet weet, onderstaand de vele voordelen van het veiligheidsscheermes:

Kostenbesparing

  • De bijbehorende double edge scheermesjes kosten slechts gemiddeld €0,30 per stuk.
  • Vergeleken met de dure gangbare cartridge scheermesjes van de bekende merken bespaar je op jaarbasis €150 tot €200,- aan scheermesjes.

Minder scheerirritaties

  • Het zorgt voor veel minder irritaties tijdens en na het scheren.
  • In plaats van dat meteen 3 tot 5 mesjes over je huid schrapen glijdt er slechts 1 scherp mesje over je gezicht. Dit zorgt uiteindelijk voor een minder schraal branderige gevoel op de huid en ingegroeide baardharen.
  • De multi-blade scheermesjes trekken deels de baardhaar eruit voordat het haartje wordt afgeschoren. Dit zorgt bij veel mannen voor ingegroeide baardharen.

Universeel scheersysteem

  • Het is wereldwijd een universeel scheersysteem.
  • Alle verschillende merken scheermesjes passen in alle verschillende scheermeshouders.

Maatwerk

  • De verschillende merken scheermesjes en scheermeshouders hebben verschillende scheereigenschappen: van mild, medium tot agressief scherp.
  • Je kan de diverse scheermesjes met verschillende scheereigenschappen combineren met elk type scheermeshouder en volledig afstemmen op elk type (normale of gevoelige) huid en baard (licht, normale tot en met zware stugge baardgroei).
  • Je hebt veel verschillende houders gemaakt van verschillende materialen (metaal, kunststof en hout) en diverse lengtes en gewicht: kort of lang en licht tot en met zwaar handvat.
  • Er zijn verschillende type scheerkoppen. De meest gangbare scheerkop heeft een zogenaamde gesloten kam. Een scheerkop met een open tandkam scheert iets agressiever. Met een twist-to-open of vlindersluiting scheerkop kan je makkelijk en vlot het scheermesje verwisselen. Tenslotte heb je ook scheermessen met een instelbare scheerkop. Deze scheerkop heeft verschillende scheerstandjes: van mild tot en met agressief. Je kan tijdens het scheren de scheereigenschap van het scheermes afstemmen op je persoonlijke scheertechniek.

Duurzaam

  • De meeste safety razors zijn gemaakt van metaal en gaan bij normaal gebruik en goed onderhoud (regelmatig schoonmaken) je leven lang mee.
  • De moderne multi-blade scheermesjes bestaan uit metaal en plastic. De double edge scheermesjes bestaan enkel uit metaal. In het afvalverwerkingsproces wordt metaal met een magneet eruit gevist en is dus makkelijk te recyclen dit in tegenstelling tot de moderne mesjes.

Baardmanagement- en onderhoud

  • Veel multi-blade scheermesjes hebben rondom de mesjes een glijstrip en brede beschermingsrand. Hierdoor is het minder geschikt voor het strak scheren van de baardcontouren. Door deze beschermingsrandjes heb je minder zicht op waar het scheermes scheert. De meeste safety razors hebben een rechthoekige scheerkop. Je weet dus precies waar het mesje zit en hierdoor kan je heel nauwkeurig de baardranden scheren.

Hygiëne

  • De mesjes in de multi-blade scheermesjes zitten zeer dicht op elkaar. Hierdoor raakt het snel verstopt met zeepresten en baardharen. Je krijgt deze mesjes niet goed schoon. Het vuil gaat zich ophopen tussen de mesjes in. Hierdoor gaat de scheerkwaliteit hard achteruit.
  • Het double edge scheermesje haal je na het scheren makkelijk uit de houder en kan je goed reinigen en eventueel droog maken. Na het schoonmaken leg je het mesje terug in de scheerkop.    

De keuze is reuze

  • Je hebt een enorm aanbod van verschillende materialen: verchroomd metaal, roestvast staal, hoogwaardig kunststof en bewerkt en behandeld hout. Sommige handvatten zijn gemaakt van Essenhout, donker mysterieus Ebbenhout, gemarmerd chique Masurberk of robuust geaderd Beukenhout.
  • Het metalen handvat van veel safety razors hebben of een sobere functionele grip of een kunstzinnig patroon. Chroom wordt veel gebruikt omdat het mooi glimt en je komt het vaak tegen in de badkamer. Bewerkt roestvast staal is zeer sterk en duurzaam en heeft een schitterende gematteerde glans. 
  • Je hebt klassiek, modern strak of ergonomisch design van het handvat. De scheermessen van het Engelse Edwin Jagger hebben een herkenbaar traditioneel design. Daarentegen hebben de safety razors van het Duitse Muhle een moderne uitstraling.

Waar moet ik opletten als ik een safety razor koop?

Als je voor de eerste keer op onze webshop terecht komt dan kunnen we ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel keuze.

Als je wilt overstappen naar de safety razor moet je eerst het volgende bij jezelf afvragen:

  • heb ik een lichte, normale of zware stugge baardgroei;
  • heb ik een normale of gevoelige huid;
  • scheer ik dagelijks of één keer per week of zelfs minder;
  • scheer ik alles glad of alleen de baardcontouren?

Hoe herken ik mijn baardgroei? De meeste mannen hebben een normale baard. Als je jong bent dan heb je meestal nog lichte zachte baardharen. Zijn je baardharen zo hard als koperdraadjes en voel je al binnen een dag nieuwe baardstoppels dan heb je een zware stugge baardgroei.

Zware versus lichte baardgroei

Een gevoelige huid is een huid die snel geïrriteerd is tijdens of na het scheren. Je hebt dan last van een droge schilferige huid, rode vlekken of een branderig en trekkerig gevoel na het scheren.

Gevoelige versus vettige versus normale huid

De meeste mannen scheren 3 tot 4 keer per week. In dat geval zijn de baardstoppels nog kort. Als je een week lang of nog langer niet scheert dan hebben de baardharen inmiddels een aardige lengte. Het moge duidelijk zijn dat er een verschil in scheertechniek is tussen of alles glad scheren of het scheren van de baardrandjes.

Welke type safety razors zijn er te koop?

Voor elk type man, baard en huid is een safety razor te koop.

Safety razor met gesloten kam

Veiligheidsscheermessen met een scheerkop met gesloten kam zijn de meest gangbare scheermessen. De scheerkop bestaat uit 2 delen: een onder- en bovenplaat. Het scheermesje klem je tussen beide platen in en door middel van een schroefdraad schroef je het vast aan het handvat. Hierdoor komt het mesje muurvast te zitten in de scheerkop.

Waarom is dit type scheermes zo populair:

  • geschikt voor elk type huid;
  • geschikt voor de lichte, normale en zware baardgroei;
  • enorm aanbod;
  • degelijk en duurzaam;
  • betaalbaar, je hebt al een safety razor vanaf € 30,00;
  • geschikt voor het scheren van de baardcontouren.

Safety razor met extra gesloten kam

De safety razor is gemaakt voor het comfortabel en perfect glad scheren van de gezichtsharen. Het is minder geschikt voor het scheren van de oksels en de intieme delen. De Companion scheermessen van het Duitse Muhle hebben een afgeronde scheerkop waarbij het mesje meer is geborgen en afgeschermd. Hierdoor is dit speciale scheermes geschikt voor het scheren van lichaamshaar.

Safety razor met open tandkam

Ook de scheermessen met een scheerkop met open tandkam worden veel verkocht. Dit type scheermes is iets minder populair dan het scheermes met gesloten kam. Ook dit scheermes bestaat uit 2 delen. Het verschil is dat de zijkanten van de bovenplaat getand zijn, zoals de tanden van een kam. Hierdoor ligt het double edge scheermesje meer open en zit het directer op de huid. Het scheert dus agressiever dan de gesloten kam scheerkop.

Waarom zou je dit type scheermes moeten kopen:

  • geschikt voor de normale huid;
  • geschikt voor de zware baardgroei;
  • geschikt voor het scheren van de weekbaard;
  • geschikt voor het scheren van de baardcontouren;
  • degelijk en duurzaam;
  • betaalbaar.

Heb je een gevoelige huid dan is dit scheermes minder geschikt voor je. Als je een lichte tot normale baardgroei hebt dan kan je net zo goed een scheermes met gesloten kam kopen.

Safety razor met vlindersluiting

Het grote voordeel van de vlindersluiting is het makkelijk, vlot en veilig verwisselen van het scheermesje. De scheerkop zit vast aan het handvat en de bovenplaat bestaat uit 2 klepjes. Als je aan het handvat draait zorgt het draaimechanisme dat de 2 klepjes open floepen. Je leg het mesje in de scheerkop en draait de vlindersluiting weer dicht. Het mesje klemt zich vast in de scheerkop. De meeste scheermessen met vlindersluiting zijn qua gewicht lichter vergeleken met de gewone safety razors. Ook deze scheermessen hebben een scheerkop met gesloten kam.

 

Voor wie is dit type scheermes geschikt:

  • door het geringe gewicht is het meer geschikt voor de lichte baardgroei en minder geschikt voor de zware baard;
  • geschikt voor elk type huid;
  • geschikt voor het scheren van de baardcontouren;
  • betaalbaar;
  • geschikt voor iedereen die een hekel heeft aan teveel gedoe 's-morgensvroeg.

Safety razor met instelbare scheerkop

De scheermessen met een instelbare scheerkop worden steeds meer verkocht. Na een paar jaar scheren met een gewoon veiligheidsscheermes met gesloten kam kopen veel natscheerders een scheermes met een instelbare scheerkop. Op diverse internetfora lees je veel enthousiaste reviews. De instelbare scheerkop overtreft elk ander type scheermes. Het is zelfs geavanceerder dan het moderne cartridge scheermes van Gillette en Wilkinson.

Het scheermes heeft een vaste onderplaat en de bovenplaat zit vast met schroefdraad of een klemveertje. De instelbare scheerkop heeft verschillende scheerstanden: 1 tot en met 5. Tijdens het scheren draai je aan het handvat van stand 1 naar 2 tot met 5. Door het draaimechanisme komt de bovenplaat omhoog of omlaag. De opening tussen beide platen wordt groter of kleiner. Tevens zorgt het mechanisme ervoor dat het scheermesje in de scheerkop een andere hoek krijgt. Hierdoor kan je de scheereigenschap tijdens het scheren aanpassen: stand 1 is mild en stand 5 is agressief.

Wat is nu het grote voordeel van dit scheermes? Je kan de scheereigenschap aanpassen aan je eigen persoonlijke scheertechniek. Meestal begint iedereen met het scheren van de wangen. Je stelt het scheermes in op de meest agressieve scheerstand: 5. Hierdoor kan je in één keer de wangen perfect glad scheren. De halsstreek is een kwetsbaar gedeelte van het gezicht. In dat geval zet je het scheermes in op stand 2 of 3. De bovenlip direct onder de neus is toch wel het meest kwetsbare gedeelte. Hier stel je het scheermes in op de meest milde scheerstand: 1. Vervolgens ga je tegen de baardgroeirichting scheren met stand 1 of 2.  

Waarom zou je dit type scheermes moeten kopen:

  • tijdens het scheren kunnen instellen op je eigen scheertechniek;
  • geschikt voor elk type huid;
  • geschikt voor de lichte, normale en zware baardgroei
  • geschikt voor het scheren van de weekbaard;
  • geschikt voor het scheren van de baardcontouren;
  • degelijk en duurzaam.

Wat is voor mij de beste safety razor?

Voor elk type man (jong, beginner, ervaren), type scheerder (dagelijks scheren, wekelijks scheren met of zonder baard), type baard (licht, normaal en zware baardgroei) en type huid (normale tot gevoelige huid) is een safety razor te koop.

Onderstaand een herkenbare classificatie van type man, scheerder, huid en baard:

  • Jong, beginnende scheerder, lichte baardgroei
  • Oriënterende beginnende scheerder, normale tot zware baardgroei
  • Ervaren natscheerder, lichte baardgroei
  • Ervaren natscheerder, normale baardgroei
  • Ervaren natscheerder, zware baardgroei
  • Onregelmatige scheerder
  • Baardonderhoud
  • Vlotte scheerder, lichte tot normale baardgroei
  • Gevoelige/kwetsbare huid
  • Lichaamshaar scheren 

Wellicht herken je jezelf in deze indeling. Zo niet, dan horen wij dat graag.

Jong, beginnende scheerder, lichte baardgroei

Ben je nog jong, je begint pas met natscheren en je hebt een lichte baardgroei dan heb je veel baat bij een voordelig, handig en licht scheermes. Je kan dan heel goed beginnen met een leuk en goedkoop scheermes met een vlindersluiting.

Feather double edge safety razor Popular vlindersluiting

Zeer voordelig, licht en handig scheermes met vlindermechanisme. Even draaien aan het handvat en de vlindersluiting floept open, leg het mesje erin, even dichtdraaien en je kan scheren. Je kan dus zeer veilig en vlot mesjes verwisselen. De scheerkop is een gesloten kam en geschikt voor de lichte baardgroei.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: vlindersluiting gesloten kam
  • Kunststof en verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10 cm
  • Gewicht: 35 gr

 

Oriënterende beginnende scheerder, normale tot zware baardgroei

Je begint pas met scheren, je hebt nog zo je twijfels over het veiligheidsscheermes en je wilt vooral nog niet teveel uitgeven dan adviseren wij om te starten met een standaard en voordelig scheermes.

Edwin Jagger DE86 double edge safety razor zwart chroom

Zeer populair en gangbaar scheermes voor de nog twijfelende scheerder. Het is een prima betaalbaar scheermes wat gewoon doet wat het moet doen. Het gewicht van het scheermes en de gesloten kam maakt dit scheermes geschikt voor de normale tot zware baardgroei.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Kunststof en verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 8,5 cm
  • Totaal gewicht: 66 gr 

Ervaren natscheerder, lichte baardgroei

Je scheert al jaren nat met een modern cartridge scheermes en je hebt een lichte baardgroei dan zijn de volgende scheermessen leuk om mee te beginnen.

Merkur 23C double edge safety razor

Als je een lichte baardgroei hebt dan kan je prima scheren met een licht scheermes. De Merkur 23C heeft een lang handvat en weegt slechts 60 gram. Het is een prima scheermes voor de lichte baardgroei. 

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10 cm
  • Totaal gewicht: 60 gr

Muhle double edge safety razor RYTMO Essen Chroom R220SR

De RTMO scheerlijn is een zeer populaire range van Muhle. Dit scheermes heeft een houten handvat van bewerkt Essenhout. Het ligt daardoor prettig in de hand. Het handvat heeft een normale lengte en het weegt niet zwaar. Het is geschikt voor de lichte tot normale baardgroei. Als je een ervaren natscheerder bent en je bent op zoek naar een mooi en leuk scheermes dan is dit jouw scheermes.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Essenhout en verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10 cm
  • Totaal gewicht: 67 gr

Ervaren natscheerder, normale baardgroei

Je scheert nu al nat met een Gillette of Wilkinson multi-blade scheermes en je hebt een gewone normale baardgroei dan hebben we onderstaand een mooie selectie voor je gemaakt van geschikte safety razors.

Muhle R89 double edge safety razor chroom

Dit scheermes verkopen wij dagelijks. Zeer populair en geliefd bij veel klanten van ons. Het is een schitterend, robuust en handzaam scheermes. De fijne grip van het handvat en het gewicht zorgt ervoor dat het prettig in de hand ligt tijdens het scheren. Het scheermes met gesloten kam is geschikt voor de normale baardgroei.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 8,5 cm
  • Totaal gewicht: 66 gr

 

Merkur 34C double edge safety razor 

Topkwaliteit scheermes geproduceerd door Merkur uit Solingen. De scheerkop van veel scheermessen bestaat uit een losse onder- en bovenplaat. Bij de 34C zit de onderplaat van de scheerkop vastgelast aan het handvat. De bovenplaat schroef je vast aan het handvat. Dit zorgt voor makkelijker verwisselen van het scheermesje. De 34C is een compact handzaam en robuust scheermes. Geschikt voor het scheren van de normale baardgroei.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 8 cm
  • Totaal gewicht: 78 gr

 

Ervaren natscheerder, zware baardgroei

Je hebt knetterharde baardstoppels en je bent niet tevreden met je gewone Mach3 of Fusion scheermes. De volgende scheermessen zijn uitermate geschikt voor de zware baardgroei.

Merkur 38C double edge safety razor

Veel klanten van ons in de showroom bekijken en voelen verschillende scheermessen. Heel vaak wordt dan de 38C gekozen en gekocht. De meeste vinden dit een prettig en robuust scheermes. Het scheermes weegt 112 gram, heeft een lang handvat en voelt stevig aan in de hand. Je hebt echt een stuk gereedschap in je hand. Het scheermes is 2-delig: de onderplaat van de scheerkop zit vastgelast aan het handvat. Dit zorgt voor makkelijk en vlot verwisselen van het scheermesje. De scheerkop is een gesloten kam maar door het gewicht is dit scheermes geschikt voor de zware baardgroei.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 9,5 cm
  • Totaal gewicht: 112 gr

Boker double edge safety razor met tandkam

Als je al een tijdje scheert met het veiligheidsscheermes en je wilt graag vlotter en efficiënter je stugge baardstoppels eraf scheren dan moet je overstappen naar de open tandkam. Dit Boker scheermes is zeer populair. Het is een compact en robuust scheermes en ligt lekker in de hand. Omdat de tanden van dit scheermes breed zijn, zorgt het voor een gelijkmatige drukverdeling op de huid. Hierdoor scheert het efficiënt glad maar is niet te agressief.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: open tandkam
  • Messing en nikkel (vernikkeld messing)
  • Lengte handvat: 80 mm
  • Gewicht: 69 gr

Muhle R41 BLACK double edge safety razor met tandkam

De Muhle R41 is de open tandkam variant van de R89 scheermessen. Op internetfora krijgt deze scheerkop de classificatie 'beestachtig agressief'. De scheerkop scheert inderdaad vergeleken met de gesloten kam en andere vergelijkbare scheermessen zeer direct. Dit scheermes heeft totaal geen moeite met het scheren van de zwaarste baard. Het handvat heeft een zwart handvat met een fijne gripstructuur.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: open tandkam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 8,5 cm
  • Totaal gewicht: 66 gr

Onregelmatige scheerder

Scheren is niet jouw hobby en je scheert 1 of 1,5 keer in de week. Je bent ook niet tevreden met het multiblade scheermes omdat deze mesjes snel verstopt raken met scheerprut en baardharen. De onderstaande selectie is geschikt voor het scheren van lange baardharen.

Muhle R41 Twist double edge safety razor met tandkam

Dit scheermes is gemak en super efficiënt. Even schroeven aan de draaiknop en de bovenplaat van de scheerkop komt los. Dus je kan vlot en makkelijk een nieuwe mesje erin doen. De agressieve open tandkam scheerkop maakt snel korte metten met je weekbaard.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: open tandkam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10 cm
  • Totaal gewicht: 89 gr

Baardonderhoud

Je hebt een baard en je wilt graag de baardcontouren goed kunnen scheren? In geval van het scheren van de baard heb je veel baat bij een:

  • licht gewicht scheermes;
  • met een kort handvat;
  • een dunne compacte of normale scheerkop met gesloten kam.

De volgende safety razors zijn geschikt voor het strak en netjes scheren van de baardranden.

Edwin Jagger DE89 double edge safety razor chroom

De DE89 van Edwin Jagger is een zeer handig scheermes voor het scheren van de snor en baard. Het is een compact en licht gewicht scheermes. Hierdoor kan je makkelijk en behendig de baardranden volgen en scheren.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 8,5 cm
  • Totaal gewicht: 69 gr

Edwin Jagger 3ONE6 safety razor

De 3ONE6 is een nieuwe generatie veiligheidsscheermessen van Edwin Jagger. Deze scheermessen hebben een perfect ergonomisch design en zijn zeer geschikt voor het precisiescheren van de baardcontouren. Door het ontwerp en het gewicht van het handvat ligt het scheermes prettig uitgebalanceerd in de hand. Het scheermes glijdt licht en soepel over de huid. De scheerkop is compact en dun. Hierdoor heb je goed zicht op de baardranden. Ondanks het geringe gewicht is het geschikt voor de normale tot zware baardgroei.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Sheffield 316 roestvast staal
  • Totale lengte: 9,7 cm
  • Lengte handvat: 8,9 cm
  • Diameter handvat: 1,2 cm
  • Lengte scheerkop: 4,1 cm
  • Breedte scheerkop: 2,5 cm
  • Totaal gewicht: 59 gr

Merkur 42C double edge safety razor

De Merkur 42C is uitermate geschikt voor het precisiescheren van de baard. Met het korte handvat kan je het mes soepel langs de baardranden scheren. Door de relatief platte en compacte scheerkop heb je goed zicht op de huid tijdens het scheren. Het is een mooi klassiek scheermes door de klassieke bewerking in het handvat.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 7,5 cm
  • Totaal gewicht: 68 gr

Vlotte scheerder, lichte tot normale baardgroei

Je wilt s'-morgensvroeg geen gedoe en gepriegel met losse scheermesjes of je bent niet zo handig met het verwisselen van het mesje dan moet je kiezen voor een safety razor met vlindersluiting.

Guardenza safety razor vlindersluiting matzwart

Het Guardenza scheermes heeft een stoere zwarte matte coating. Het is een makkelijk hanteerbaar scheermes voor dagelijks gebruik. Even draaien aan het handvat en je legt het scheermesje in de open geklapte scheerkop. Nog een keer draaien en het mesje zit klem in de scheerkop. Het scheermes heeft een gesloten kam en is geschikt voor de lichte tot normale baardgroei. Ook geschikt voor het scheren van de baardrandjes. 

Materiaal en specificaties:

  • Zwart verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10,5 cm
  • Totaal gewicht: 74 gr

 

TIMOR double edge safety razor zwartchroom 100mm handvat 

De meeste safety razors met vlindersluiting hebben een handvat van circa 8 cm lang. Als je een langer handvat prettiger vindt dan is het TIMOR scheermes jouw scheermes. Dit scheermes heeft een lengte van 10 cm.

Materiaal en specificaties:

  • Zwart verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10,5 cm
  • Totaal gewicht: 74 gr

Gevoelige/kwetsbare huid

Je hebt een gevoelige huid en snel na het scheren heb je last van scheerirritaties en je bent op zoek naar een geschikt scheermes? Gebruik dan een standaard scheermes met een gesloten kam.

Edwin Jagger double edge safety razor Knurled Grip chroom

De populaire en gangbare scheermessen van Edwin Jagger hebben allemaal een standaard scheerkop met gesloten kam. Deze scheerkop is niet 'agressief' maar scheert mild tot medium. De Knurled Grip heeft een mooie fijne en prettige grip. Het handvat heeft een normale lenge van circa 8,5 cm en ligt prettig in de hand. 

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 8,5 cm
  • Totaal gewicht: 65 gr

Muhle double edge safety razor VIVO Pruimenhout R331SR

Ook de scheerkop van de VIVO scheermessen scheren mild tot medium. De VIVO scheerlijn is zeer populair. Het scheermes heeft een massief breed handvat van of kunststof of pruimenboomhout. Hierdoor heb je een goeie grip tijdens het scheren.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: gesloten kam
  • Essenhout en verchroomd metaal
  • Lengte handvat: 10 cm
  • Totaal gewicht: 67 gr

Lichaamshaar scheren

Je scheert je hele lichaam en je ergert aan het gegeven dat de multiblade-scheermesjes zo snel verstopt raken. Het onderstaande veiligeheidsscheermes is geschikt voor het scheren van lichaamshaar:

Muhle COMPANION unisex safety razor

Dit jaar heeft Muhle dit innovatieve en gepantenteerde scheersysteem geïntroduceerd. Dit unieke veiligheidsscheermes is geschikt voor het glad en comfortabel scheren van gezichts- en lichaamshaar. Door de unieke beschermende scheerkop met afgeronde einden is het geschikt voor het scheren van lichaamshaar, zoals borst- en okselhaar. Het extra lange handvat zorgt er voor dat je ook makkelijk de benen kan scheren.

Materiaal en specificaties:

  • Scheerkop: extra beschermende gesloten kam
  • Verchroomd metaal en koord van katoen
  • Scheerkop: gesloten kam
  • Lengte handvat: 10,5 cm
  • Totaal gewicht: 89 gr