MANNENPRAAT Blog

 1. De meest voorkomende after shave blunders

  De meest voorkomende after shave blunders

  Er gaat niets boven een heerlijke after shave splash na het scheren. Na het scheren alles schoonspoelen met ijskoud water en vervolgens die super verfrissende after shave. Heel even voel je de prik van de alcohol. Direct daarna de verkwikkende tinteling. Enkele minutenlang ruik je het geurtje van je after shave. Na het scheren voelt je huid als herboren. Helaas gaat het ook wel eens mis of wordt de after shave verkeerd gebruikt.

  Wat zijn de meest voorkomende after shave blunders?

  Onderstaand een opsomming van de meest voorkomende after shave blunders:

  • Gebruik géén after shave na het scheren als je een droge of gevoelige huid hebt. De alcohol in de after shave kan de pas geschoren huid eventueel irriteren of uitdrogen. In dit geval kun je veel beter een after s
  Lees meer »
 2. Welke baard past bij mij?

  Welke baard past bij mij?

  Op een gegeven ogenblik besluit je om je baard te laten staan. Na enkele weken heb je al een aardige baard staan. Vervolgens komt ook het baardmanagement om de hoek kijken. De vraag is natuurlijk: 'welke baard past het beste bij mijn hoofd?' In deze blog laten we zien welke baard je kan kiezen of welke het beste bij jou past.

  Waar moet ik opletten voor de keuze van mijn baardvorm?

  De snor en baard is een vorm van gezichtsexpressie. Met jou baard kan je een statement maken. Het vertelt iets over jezelf, je karakter en je doen en laten. Denk dus goed na als je je baard laat staan welke snor en baard je gaat kiezen. Gelukkig zijn er zoveel baardvariaties te bedenken dat er altijd wel een baard is dat goed bij je past. 

  De juiste vorm van je baard is afhankelijk van twee kwesties:

  • de mate van baardgroei;
  • de vorm van je hoofd.

  Al na enkele weken worden de contouren van je baardgroei zichtbaar. Je krijgt al snel

  Lees meer »
 3. Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

  Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

  Sinds deze bizarre Coronaperiode zitten we dagelijks thuis te vergaderen met onze collega's. 'S-morgen rollen we zo uit ons bed richting onze logeer- of kantoorkamertje en kruipen we achter onze beeldschermen. De verleiding is groot om in je campingsmoking en onverzorgde weekbaard tijdens de Teamssessie te werken en vergaderen. Hoe voorkom je dat je eruit gaat zien als een onverzorgde Beeldbuisbengel? We hebben enkele handige en simpele baardtips op een rijtje gezet.

  Baardmanagement begint met de juist baardspullen

  Net zoals je op de werkvloer het werk probeert te managen moet je ook je baard gaan managen. Baardmanagement begint bij jezelf met het gebruik van de juiste baardspullen. Als je toch gaat douchen, neem dan ook meteen je baard onder handen. Gebruik een klein beetje baardshampoo

  Lees meer »
 4. Wanneer moet ik stoppen met mijn scheermesje?

  Wanneer moet ik stoppen met mijn scheermesje?

  Of je nu scheert met het double edge scheermesje in je safety razor of de moderne high tech multi-blade mesjes van Gillette, Wilkinson of Raz*War op een gegeven ogenblik zijn ze bot. Na dagen- of wekenlang trouwe scheerdienst gooi je het scheermesje in de prullebak. Maar wanneer moet je nu stoppen met het gebruik van het mesje?

  Waarom worden scheermesjes bot?

  De snede van elk mesje is superscherp, flinterdun en dus ook kwetsbaar. Elke scheerbeurt is een aanslag op het mesje. Het mesje moet knetterharde baardstoppels klieven. Daarnaast blijft er veel vuil, zeepresten en kalk op het flinterdunne metaal plakken. Hierdoor wordt het botter en botter na elke

  Lees meer »
 5. Top-5 meest populaire pre shave producten

  Top-5 meest populaire pre shave producten

  Het is altijd leuk om in je verkoopdata van de afgelopen 10 jaar te duiken en te analyseren wat wel of niet goed verkoopt. Onlangs hebben we bekeken welke pre shave crèmes of oliën goed verkopen. We hebben een Top-5 samengesteld van de best verkochte pre shave producten. Het gaat om verkoopdata van de periode 2010 t/m 2020 van onze NL-webshop voor Nederland en België. We hebben natuurlijk ook even gekeken naar de cijfers van 2020. En hier zien we exact dezelfde top-5.

  Wat is een pre shave?

  We hebben het vaker gezegd: 'Een preshave product hoeft niet maar kan een bijdrage leveren aan extra scheercomfort.' Een goede voorbereiding vooraf, zorgt uiteindelijk voor minder ellende achteraf. Tsja, dat is natuurlijk met heel veel dingen in het leven. Dus dat geldt ook voor het scheren. Een preshave product zorgt voor extra bescherming tijdens het scheren. Hierdoor heb je minder kans op scheerirritaties tijdens en na het scheren.

  Als je een dr

  Lees meer »
 6. De voordelen van synthetische scheerkwasten

  De voordelen van synthetische scheerkwasten

  Natscheren en scheerkwasten

  De laatste jaren zijn gelukkig steeds meer mannen gaan natscheren. En dat is ook niet zo gek. Natscheren is gewoon lekker. Het voelt schoon, fris en glad. Het hoort bij het ochtendritueel. Na het scheren ben je klaar voor de strijd op de werkvloer. Als je gaat natscheren met scheerzeep of scheercrème dan heb je een scheerkwast nodig. Er is een enorm aanbod. Scheerkwasten van dassenhaar of varkenshaar en ook steeds meer scheerkwasten met synthetische haren. In deze blog zetten we de voordelen van synthetische scheerkwasten op een rijtje.

  Waarom zou je een synthetische scheerkwast moeten kopen?

  De

  Lees meer »
 7. Voor of na het scheren douchen? Wat is het beste?

  Voor of na het scheren douchen? Wat is het beste?

  Scheren en douchen

  Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten wat nu het beste is rondom het scheren en douchen. Moet je nu vooraf het scheren douchen? Of kun je beter na het scheren douchen?

  Zoals we vaker roepen: 'Je moet helemaal niets!' Iedereen heeft zijn eigen ochtendritueel en elke huid is weer anders. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je huid- en baardtype. In deze blog hebben we de voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet.

  Moet je voor of na het scheren douchen?

  Wat is het voordeel van eerst douchen en dan scheren? Door het warme douchewater gaan de huidporiën open staan en worden baardharen zachter en zachter. Hoe zachter de baardharen, hoe makkelijker het scheren gaat. En hoe gladder het scheerresultaat. Achteraf heb je ook minder last van scheerirritaties. Vergelijk het maar met de warme handdoek van de barbier ter voorbereiding

  Lees meer »
 8. Hoe voorkom je razor burn na het scheren?

  Hoe voorkom je razor burn na het scheren?

  Heb jij ook last van irritante scheerirritaties?

  Veel mannen hebben dagelijks last van razor burn tijdens en na het scheren. Razor burn of scheerbrand is een tijdelijke irritante huidirritatie die wordt veroorzaakt door het scheren. De meest voorkomende symptomen zijn een branderig of schraal gevoel na het scheren en een rode licht geschaafde huid. Deze irritaties kunnen soms één of twee dagen lang na het scheren aanhouden. De vraag is natuurlijk wat zijn de oorzaken en hoe kan je het voorkomen?

  Wat zijn de oorzaken van razor burn?

  Veel mannen hebben een hekel aan het scheren. Waarom? Omdat ze veel last hebben van scheerirritaties tijdens of na het scheren. Scheren is bij wijze van spreken een dagelijkse marteling. Sommige denken zelfs dat het bij het scheren hoort en lopen jarenlang rond met deze rode vlekken en huiduitslag. Na het scheren worden er allerlei zalfjes en crèmes gebruikt om

  Lees meer »
 9. Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

  Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

  Waarom zijn ongeparfumeerde scheerproducten beter voor je huid?

  Net zoals veel verzorgingsproducten zijn ook scheerproducten geparfumeerd. Op onze webshop vind je uiteenlopende scheerzepen en scheercrèmes met de meest exotische en spannende geuren. Voor elke neus is er wel een geurtje beschikbaar.

  We spreken regelmatig klanten die een gevoelige huid hebben en allergisch zijn voor specifieke geurstoffen. Het kunnen vervelende allergische huidirritaties zijn, zoals rode vlekken of branderig gevoel. Meestal heeft men direct na het gebruik deze irritaties, soms pas na enkele dagen. In dit geval is scheren een marteling. Je kan je voorstellen dat scheren met het scheermes over een geïrriteerde huid geen pretje is.

  Scheerproducten me

  Lees meer »
 10. Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

  Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

  Waarom heb je baardshampoo's?

  Als je je baard laat staan dan komt natuurlijk ook de verzorging ervan om de hoek kijken. Veel onderhoud aan je baard kan je zelf doen. Voor strak baardmanagement moet je wel de juiste baardspullen gebruiken. Baardolie gebruik je voor het verzorgen van de huid onder de baard. Baardbalm is handig voor het stylen en in vorm houden van de volle baard. Wij zeggen hier altijd: 'Wat je erin doet, moet er ook weer uit.' Om je baard mooi schoon en fris te houden moet je regelmatig je baard reinigen met een baardshampoo. Veel klanten vragen aan ons: 'Baardshampoo, moet dat? Kan je niet gewoon gewone shampoo gebruiken?' In deze

  Lees meer »
Pagina