Maandelijkse Archieven: Maart 2021

 1. De meest voorkomende after shave blunders

  De meest voorkomende after shave blunders

  Er gaat niets boven een heerlijke after shave splash na het scheren. Na het scheren alles schoonspoelen met ijskoud water en vervolgens die super verfrissende after shave. Heel even voel je de prik van de alcohol. Direct daarna de verkwikkende tinteling. Enkele minutenlang ruik je het geurtje van je after shave. Na het scheren voelt je huid als herboren. Helaas gaat het ook wel eens mis of wordt de after shave verkeerd gebruikt.

  Wat zijn de meest voorkomende after shave blunders?

  Onderstaand een opsomming van de meest voorkomende after shave blunders:

  • Gebruik géén after shave na het scheren als je een droge of gevoelige huid hebt. De alcohol in de after shave kan de pas geschoren huid eventueel irriteren of uitdrogen. In dit geval kun je veel beter een after s
  Lees meer »
 2. Welke baard past bij mij?

  Welke baard past bij mij?

  Op een gegeven ogenblik besluit je om je baard te laten staan. Na enkele weken heb je al een aardige baard staan. Vervolgens komt ook het baardmanagement om de hoek kijken. De vraag is natuurlijk: 'welke baard past het beste bij mijn hoofd?' In deze blog laten we zien welke baard je kan kiezen of welke het beste bij jou past.

  Waar moet ik opletten voor de keuze van mijn baardvorm?

  De snor en baard is een vorm van gezichtsexpressie. Met jou baard kan je een statement maken. Het vertelt iets over jezelf, je karakter en je doen en laten. Denk dus goed na als je je baard laat staan welke snor en baard je gaat kiezen. Gelukkig zijn er zoveel baardvariaties te bedenken dat er altijd wel een baard is dat goed bij je past. 

  De juiste vorm van je baard is afhankelijk van twee kwesties:

  • de mate van baardgroei;
  • de vorm van je hoofd.

  Al na enkele weken worden de contouren van je baardgroei zichtbaar. Je krijgt al snel

  Lees meer »
 3. Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

  Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

  Sinds deze bizarre Coronaperiode zitten we dagelijks thuis te vergaderen met onze collega's. 'S-morgen rollen we zo uit ons bed richting onze logeer- of kantoorkamertje en kruipen we achter onze beeldschermen. De verleiding is groot om in je campingsmoking en onverzorgde weekbaard tijdens de Teamssessie te werken en vergaderen. Hoe voorkom je dat je eruit gaat zien als een onverzorgde Beeldbuisbengel? We hebben enkele handige en simpele baardtips op een rijtje gezet.

  Baardmanagement begint met de juist baardspullen

  Net zoals je op de werkvloer het werk probeert te managen moet je ook je baard gaan managen. Baardmanagement begint bij jezelf met het gebruik van de juiste baardspullen. Als je toch gaat douchen, neem dan ook meteen je baard onder handen. Gebruik een klein beetje baardshampoo

  Lees meer »
 4. Wanneer moet ik stoppen met mijn scheermesje?

  Wanneer moet ik stoppen met mijn scheermesje?

  Of je nu scheert met het double edge scheermesje in je safety razor of de moderne high tech multi-blade mesjes van Gillette, Wilkinson of Raz*War op een gegeven ogenblik zijn ze bot. Na dagen- of wekenlang trouwe scheerdienst gooi je het scheermesje in de prullebak. Maar wanneer moet je nu stoppen met het gebruik van het mesje?

  Waarom worden scheermesjes bot?

  De snede van elk mesje is superscherp, flinterdun en dus ook kwetsbaar. Elke scheerbeurt is een aanslag op het mesje. Het mesje moet knetterharde baardstoppels klieven. Daarnaast blijft er veel vuil, zeepresten en kalk op het flinterdunne metaal plakken. Hierdoor wordt het botter en botter na elke

  Lees meer »