De 5 beste herenparfums voor de Herfst

Heren, we houden van de seizoenen en de geuren van elk seizoen. In de Zomer zijn de lichte frivole en frisse parfums zeer populair. Herfst heeft zijn eigen geurkarakter en de bijbehorende cologne of parfum. In de Herfst zijn de warme, houtachtige en licht kruidige geuren aantrekkelijk. We hebben enkele heerlijke typische Herfstparfums geselecteerd.

De mooiste herengeuren voor de Herfst

Volgens veel mensen is Herfst het mooiste seizoen. Buiten wordt het steeds frisser dus we zoeken meer de behaaglijke warmte op in huis. In sommige huizen gaat de open haard weer aan. De bossen hebben in Herfst een eigen kleur en geur. Het is de geur van regen, hout, bladeren en aarde. Een echte herenparfum voor de Herfst moet een gevoel van warmte geven en tegelijkertijd ruiken naar de geuren van bomen en bossen.

Acca Kappa eau de parfum 1869

De 1869 is al jarenlang een van de populairste geurlijnen van het Italiaanse Acca Kappa. De geur van deze parfum sluit perfect aan op de 1869 scheerzeep en after shave balm. Het is een unieke en elegante geur met zachte warme geurnoten van leder gecombineerd met Vanille, Amber en subtiele frisheid van Kardamon en een bloemenboeket.

Acca Kappa eau de parfum 1869

Acca Kappa eau de parfum ODE

Zodra de eerste bladeren roodbruin gaan verkleuren dan moet je de ODE parfum van Acca Kappa op doen. Het parfum heeft een diepe warme en sensuele mannelijke geur van Oud, Sandelhout en Cederhout gecombineerd met Rozen en Saffraan. Het is een bijzondere parfum omdat je op de achtergrond heel subtiel de geuren van Rum en Eikenhout kan herkennen.

Acca Kappa eau de parfum ODE

Castle Forbes eau de parfum Forbes of Forbes

Het Schotse familiebedrijf en parfumhuis Castle Forbes maakt al jaren naast topkwaliteit scheercrèmes en after shave balms bijzondere gedinstingeerde parfums voor mannen. Het zijn stuk voor stuk echte klassieke herengeuren. De Forbes of Forbes parfum is een typische Herfstgeur vernoemd naar de officiële historische titel van het hoofd van de Clan Forbes - Lord Forbes of Forbes. Het is een een delicate ingetogen en warme blend van exotisch hout en noten van warme groene kruiden gecombineerd met Amber. Een klein beetje op je huid en je ruikt een vleugje sigarenrook, warm hout en de zachte geur van leder en kruiden.

Castle Forbes eau de parfum Forbes of Forbes 

Saponificio Varesino Desert Vetiver eau de parfum

Het Italiaanse Saponificio Varesino heeft vorig jaar een nieuwe geurlijn in de markt gebracht: Desert Vetiver. Het is een complete lijn van badzeep, scheerzeep tot en met after shave en deodorant. De parfum is karaktervol, mannelijk en warm. De geur lijkt op de geuren van de heide na een flinke regenbui. Het is een blend van harsachtige Elemi, wierook, frisse Sinaasappel en Artemisia gecombineerd met bloemige en peperige geurnoten van Zwarte Peper, Jeneverbessen, Oregano, Lavendel en vervolgens op de achtergrond Vetiver, Kruidnagel en Amber.

Saponificio Varesino Desert Vetiver eau de parfum

Truefitt & Hill Apsley cologne

Het klassieke Engelse Truefitt and Hill mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Enkele jaren geleden hebben ze de Apsley geurlijn in de markt gebracht. Vanaf de introductie is het inmiddels een van meest verkochte colognes. Het is een fantastische cologne met een mooie subtiele aardse en mannelijke geur van zacht smeulend hout, ledertonen en lichte citrus- en vetivernoten. Apsley is de geur van een chique herensociëteit met lederen Chesterfield fauteuils en een knisperend houtvuurtje in de open haard.

Truefitt and Hill Apsley Cologne