Maandelijkse Archieven: Juni 2021

  1. Tips voor een fris en fit gezicht

    Tips voor een fris en fit gezicht

    Mannenhuid versus vrouwenhuid

    Zoals jullie uiteraard weten is onze huid anders dan de vrouwenhuid. Een groot voordeel van de mannenhuid is dat deze veel minder snel gaat rimpelen. Vrouwen moeten op latere leeftijd hun gezicht of strak trekken of flink onder plamuren. Wij mannen lopen op oudere leeftijd gewoon nog vrolijk rimpelloos rond. De mannenhuid is steviger en heeft een hogere talgproductie. Hierdoor hebben we minder snel last van rimpels. Echter, teveel talgproductie zorgt voor verstopte poriën en een vettige glimmende huid. Aan het einde van de dag heb je dan vaak een vettig filmpje op je huid. In deze blog hebben we enkele handige tips om dit te voorkomen.

    Tips voor een fris en fit gezicht 

    Wat wel of niet goed werkt voor jou is natuurlijk altijd afhankelijk van type huid. Zoals met zoveel verzorgingsproducten moet je voor jezelf bepalen wat voor jou goed werkt. Het is vaak een

    Lees meer »
  2. Help, welke pommade doe ik in mijn haar?

    Help, welke pommade doe ik in mijn haar?

    Alles onder controle met de juiste pommade

    Zo heel en af toe sta je wanhopig met je handen in het haar. Het haar werkt niet mee en is onbehandelbaar. Het haar gaat niet in de juiste coupe zitten. Heel irritant. Je hebt wel wat anders aan je hoofd 's-morgensvroeg als je staat te rommelen met je kapsel voor de spiegel. Gelukkig heb je allemaal handige hulpmiddelen. Ons motto is altijd: "Wat er ook gebeurt als je haar maar goed zit." En omdat goed te doen heb je een pommade nodig. In deze blog vertellen wat er zoal op de markt te koop is en hoe je het moet gebruiken. 

    Welke pommade moet ik kopen?

    Bepaal altijd eerst voor jezelf wat je wilt. Laat je eventueel adviseren door je barbier of kapper. Heb je bijvoorbeeld dun haar en wil je meer volume en stevigheid. Of springerig krullend haar meer in toom houden met een stevige pommade. Gaat je voorkeur uit naar een natuurlijke matte glans in het haar of een supershine glans.

    Je

    Lees meer »
  3. Zonprotectie voor mannen

    Zonprotectie voor mannen

    Smeren en beschermen

    Zodra het eerste Lentezonnetje te voorschijn komt gaan we uiteraard meteen flaneren. Even lekker glad en fris scheren of je baard fatsoeneren en huppakee naar buiten. Zodra de zon hoog staat moet je oppassen voor deze gloeiende bol. Zeker als je bovenop je bolletje weinig haar hebt. Maar veel mannen hebben een bloedhekel aan allerlei vettige zonnebrandsmeersels. In deze blog hebben we enkele handige beschermings- en verzorgingstips.

    Zonprotectie tips

    Tip 1
    Dit is een open-deur-tip, bescherm je hoofd met een mooie hoed of een vlotte pet of cap. Ondanks deze hoofddeksels blijft het belangrijk om je huid te beschermen.

    Tip 2
    Gebruik na het scheren een after shave balm met zonprotectie. De super handige 3-in-1 after shave balm van American Crew verzorgt

    Lees meer »
  4. Talkpoeder na het scheren

    Talkpoeder na het scheren

    Waarom is talkpoeder prettig na het scheren?

    Ik hoor jullie denken: "Huh, talkpoeder gebruiken na het scheren?" Jazeker. Talkpoeder is niet alleen bedoeld voor de babybilletjes. Het gebruik van talkpoeder na het scheren is al eeuwenlang vast onderdeel van het klassieke natscheren bij barbiers. Er zijn gelukkig nog steeds enkele traditionele barbiers die talkpoeder gebruiken als laatste verzorgingsproduct na het scheren. Als jouw barbier na het scheren een beetje talkpoeder op je gezicht doet dan weet je dat je te maken hebt met een echte barbier.

    Talkpoeder, wat is dat?

    Talkpoeder wordt gemaakt van talk. Talk komt van het kleimineraal magnesiumsilicaat. Het wordt op verschillende plekken op de wereld gewonnen door middel van mijnbouw. Talkpoeder wordt veel gebruikt in baby verzorgingsproducten,

    Lees meer »