Maandelijkse Archieven: Oktober 2020

  1. Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

    Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

    Waarom zijn ongeparfumeerde scheerproducten beter voor je huid?

    Net zoals veel verzorgingsproducten zijn ook scheerproducten geparfumeerd. Op onze webshop vind je uiteenlopende scheerzepen en scheercrèmes met de meest exotische en spannende geuren. Voor elke neus is er wel een geurtje beschikbaar.

    We spreken regelmatig klanten die een gevoelige huid hebben en allergisch zijn voor specifieke geurstoffen. Het kunnen vervelende allergische huidirritaties zijn, zoals rode vlekken of branderig gevoel. Meestal heeft men direct na het gebruik deze irritaties, soms pas na enkele dagen. In dit geval is scheren een marteling. Je kan je voorstellen dat scheren met het scheermes over een geïrriteerde huid geen pretje is.

    Scheerproducten me

    Lees meer »
  2. Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

    Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

    Waarom heb je baardshampoo's?

    Als je je baard laat staan dan komt natuurlijk ook de verzorging ervan om de hoek kijken. Veel onderhoud aan je baard kan je zelf doen. Voor strak baardmanagement moet je wel de juiste baardspullen gebruiken. Baardolie gebruik je voor het verzorgen van de huid onder de baard. Baardbalm is handig voor het stylen en in vorm houden van de volle baard. Wij zeggen hier altijd: 'Wat je erin doet, moet er ook weer uit.' Om je baard mooi schoon en fris te houden moet je regelmatig je baard reinigen met een baardshampoo. Veel klanten vragen aan ons: 'Baardshampoo, moet dat? Kan je niet gewoon gewone shampoo gebruiken?' In deze

    Lees meer »
  3. Wat zegt DOVO over het open scheermes en het onderhoud

    Wat zegt DOVO over het open scheermes en het onderhoud

    Wat zeggen de experts over het open scheermes

    DOVO in het Duitse Solingen is al decennia lang wereldmarktleider op het gebied van open scheermessen. In de fabriek worden dagelijks honderden scheermessen geproduceerd. De ambachtelijke wijze van productie vindt al meer dan honderd jaar op de dezelfde manier plaats. Bij DOVO werken enkele tientallen ambachtslieden die dagelijks met veel liefde, passie en vakmanschap hele mooie scheermessen maken. 

    Zodra je een open scheermes gaat gebruiken komt het onderhoud ervan om de hoek kijken. Enkele medewerkers binnen DOVO hebben zich helemaal gespecialeerd in het slijpen en polijsten van scheermessen. In deze blog vertellen deze experts alles over het onderhoud en het scherp houden van het open scheermes. 

    Wat is een scherp scheermes?

    Een

    Lees meer »