Talkpoeder na het scheren

Waarom is talkpoeder prettig na het scheren?

Ik hoor jullie denken: "Huh, talkpoeder gebruiken na het scheren?" Jazeker. Talkpoeder is niet alleen bedoeld voor de babybilletjes. Het gebruik van talkpoeder na het scheren is al eeuwenlang vast onderdeel van het klassieke natscheren bij barbiers. Er zijn gelukkig nog steeds enkele traditionele barbiers die talkpoeder gebruiken als laatste verzorgingsproduct na het scheren. Als jouw barbier na het scheren een beetje talkpoeder op je gezicht doet dan weet je dat je te maken hebt met een echte barbier.

Talkpoeder, wat is dat?

Talkpoeder wordt gemaakt van talk. Talk komt van het kleimineraal magnesiumsilicaat. Het wordt op verschillende plekken op de wereld gewonnen door middel van mijnbouw. Talkpoeder wordt veel gebruikt in baby verzorgingsproducten, deodorant, voetverzorging, huidkalmeringsproducten en cosmetica. Het heeft een sterke vochtabsorberende werking en het verminderd wrijving. Ook heeft het een licht verkoelende werking.

Waarom talkpoeder gebruiken na het scheren? 

Heren, zoals jullie weten moet je helemaal niets. Als je gelukkig bent met een alcoholsplash of een verzorgende balm na het scheren, dan is dat natuurlijk prima. Talkpoeder kan net dat beetje extra verzorging zijn na het scheren. Het zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel gedurende de dag. Het verzacht de huid en verminderd eventueel het schrale branderige gevoel na het scheren. Talkpoeder zorgt ook voor een beschermlaagje. Zeer prettig om het schrale gevoel in de halsstreek te verminderen in geval van overhemd met boord en stropdas. Of gebruik talkpoeder op het gezicht als je 's-morgens met helm op op de motor naar je werk moet gaan. In de zomer als je flink zweet kan je heel goed wat talkpoeder op je gezicht of onder de oksels aanbrengen. Op de Antillen en in Suriname gebruiken veel mannen na het scheren talkpoeder. Het absorbeert zweet en zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid gedurende de dag onder de hete tropische zon.

Veel mannen hebben een vettige huid. Hierdoor heb je vaak aan het einde van de dag een vettige glimmende huid. Talkpoeder zorgt voor een matte teint van de huid.

Kortom, talkpoeder is eigenlijk een wondermiddel voor heel weinig geld. Veel van onze klanten brengen een klein beetje talkpoeder aan na de after shave splash of na de after shave balm. Doe een klein beetje talkpoeder in je handpalm, even verdelen tussen de handen in en vervolgens aanbrengen op het pas geschoren gedeelte. Je kan het ook aanbrengen met behulp van een zachte make up kwast.

 

Welke scheermerken verkopen talkpoeder? 

Enkele klassieke merken, zoals het Amerikaanse barbershopmerk Clubman PinaudDR Harris en Taylor of Old Bond Street uit Londen verkopen diverse talkpoeders. Deze producten zijn allemaal licht geparfumeerd.

Zeer populair is de bekende talkpoeder van Clubman Pinaud. Deze heeft een lichte rozengeur en zit in een grote plastic flacon. Zeer geliefd bij veel traditionele barbiers of barbershops.De Engelse talkpoeders zitten in een metalen bus en zijn ook licht geparfumeerd. De geuren sluiten aan op de bekende geurlijnen van deze merken, zoals Sandelhout, Mr Taylor, Arlington en Windsor.

Clubman Pinaud talkpoeder

Clubman Pinaud talkpoeder

DR Harris talkpoeder Arlington

DR Harris talkpoeder Arlington

Taylor of Old Bond Street talkpoeder Sandelhout

Taylor of Old Bond Street talkpoder sandelhout