De top 5 ongeparfumeerde scheerproducten

Heb je een gevoelige huid, gebruik dan een ongeparfumeerd scheerproduct

Regelmatig spreken wij klanten die veel last hebben van vervelende en hardnekkige scheerirritaties. Meestal heeft men een gevoelige of droge huid en irritaties na het scheren. Je moet dan denken aan een droge schrale trekkerige huid of rode branderige vlekken. Zoals we vaker hebben verteld, kan je veel irritaties verminderen of voorkomen door anders te scheren, of over te stappen naar de safety razor en of een ongeparfumeerd scheerproduct te gebruiken. Veel huidirritaties worden veroorzaakt door de toegevoegde geur- of parfumbestanddelen in scheerschuim, scheerzeep en after shave balm. Tsja, we houden nu eenmaal van geurtjes en daarom stoppen fabrikanten geurbestanddelen in hun verzorgingsproducten. Maar heb je veel last van scheerirritaties dan is ons advies: 'Hoe saaier, hoe beter'.

Omdat het altijd onzeker is wat precies de oorzaak is van jouw scheerirritatie kan je het beste beginnen met een ongeparfumeerd tot neutraal scheerproduct. Als je na een paar weken gebruik merkt dat de irritaties minder worden of helemaal zijn verdwenen, kan je altijd nog een soortgelijk scheerproduct gebruiken met een geurtje erin.

Het is natuurlijk altijd je eigen keuze, maar je hebt er niets aan als je wel glad bent en lekker ruikt na het scheren maar vervolgens de gehele dag met huidirritaties rond loopt.

Welke ongeparfumeerde scheerproducten moet ik kiezen?

Voor elk type huid verkopen wij scheerproducten. Ook voor de gevoelige huid hebben we een groot assortiment neutrale tot ongeparfumeerde scheerzepen, after shave balms en andere verzorgingsproducten. Op onze website staan dan ook per productgroep verschillende handige selectiefilters:

Proraso pre-shave crème gevoelige huid 100ml

Een preshave kan heel goed irritaties na het scheren verhelpen. Een preshave crème of olie geeft extra bescherming en het voedt de huid gedurende het scheerproces. De Proraso pre-shave crème voor de gevoelige huid is zeer populair. Het is een vettige emulsie van oliën en vetten en het bevat diverse verzorgende en kalmerende bestanddelen. Het is een neutraal scheerproduct en het bevat nauwelijks geur. Het zit in een mooi glazen potje en je kan de crème makkelijk met je vingers aanbrengen en verdelen op de huid. Je voelt direct de vettige samenstelling van het product. Omdat het neutraal is kan je het prima combineren met je scheerzeep of scheercrème.

 

Taylor of Old Bond Str. scheercrème Organic 150gr

Het Engelse Taylor of Old Bond Street is met name bekend van de zeer sterk geparfumeerde scheercrèmes. Zeer populair is hun Sandalwood scheercrème. Dit scheerproduct heeft een robuuste zepige en houtige geur. Niet geschikt voor de gevoelige huid.

De Organic scheercrème van Taylor of Old Bond Street is 100% neutraal en ongeparfumeerd. Net als alle andere Engelse scheercrèmes heeft het een zeer zachte samenstelling, schuimt het snel op en zorgt het voor uitstekende scheerresultaten. Deze scheercrème is parabenenvrij en bevat diverse verzorgende oliën, zoals allantoïne, Aloe Vera, Jojoba en Vitamin E.

 

Geo F Trumper scheerzeep Kokosolie 80gr

Veel klassieke Engelse scheerzepen zitten in een schitterende handgemaakte houten pot. Echter, veel van deze scheerzepen zijn geparfumeerd met geuren van Sandelhout, Citrus en Lavendel. De Kokosolie scheerzeep van het Engelse Geo F Trumper is een neutrale traditionele scheerzeep in een mooie chique houten pot. Het heeft een zeer lichte geur van kokos. De Kokosolie heeft een verzorgende en hydraterende werking. Het voorkomt een droge huid en is geschikt voor de gevoelige en droge huid.

Heb je snel last van scheerirritaties en je wilt toch graag klassiek natscheren met een luxe scheerzeep dan is dit jouw scheerzeep.

Meissner Tremonia after shave balm ongeparfumeerd Pure 100ml

Het Duitse Meissner Tremonia van de gebroeders Meissner staat er bekend om dat zij alleen maar natuurlijke plantaardige bestanddelen en oliën gebruiken in hun scheerproducten. De geurlijn Pure is een van hun meest populaire ranges. Zowel de scheerzepen als after shave producten van deze range bevatten geen geurstoffen - of oliën. De Meissner Tremonia Pure after shave balm is 100% neutraal en ongeparfumeerd. Deze balm bevat geen parabenen, paraffine, minerale oliën, PEG, siliconen en synthetische kleur- en geurstoffen. De biologische alcohol in deze balm wordt gebruikt om de diverse verzorgende extracten en oliën in op te lossen. Veel klanten van ons met een gevoelige huid gebruiken deze balm en hebben er veel baat bij.

Muhle after shave balm Organic 100ml

De scheerproducten van Muhle zorgen voor een prettige, comfortabele en luxe scheerervaring. Een neutrale ongeparfumeerde after shave balm mag niet ontbreken in hun scheerassortiment. De Muhle after shave balm Organic bevat alleen plantaardig ingrediënten en geen synthetische bestanddelen, parfum en kleurstoffen. De belangrijkste bestanddelen zijn Aloe Vera, Toverhazelaar extract, Arganolie, Calendula (goudsbloem), Avocado olie en menthol.