De meest voorkomende after shave blunders

Er gaat niets boven een heerlijke after shave splash na het scheren. Na het scheren alles schoonspoelen met ijskoud water en vervolgens die super verfrissende after shave. Heel even voel je de prik van de alcohol. Direct daarna de verkwikkende tinteling. Enkele minutenlang ruik je het geurtje van je after shave. Na het scheren voelt je huid als herboren. Helaas gaat het ook wel eens mis of wordt de after shave verkeerd gebruikt.

Wat zijn de meest voorkomende after shave blunders?

Onderstaand een opsomming van de meest voorkomende after shave blunders:

  • Gebruik géén after shave na het scheren als je een droge of gevoelige huid hebt. De alcohol in de after shave kan de pas geschoren huid eventueel irriteren of uitdrogen. In dit geval kun je veel beter een after shave balm gebruiken.
  • Per ongeluk een cologne in plaats van de after shave opspuiten op de pas geschoren huid is niet slim. De huid kan flink irriteren door het hoge percentage geurbestanddeel in een cologne
  • Elke dag dezelfde after shave gebruiken wordt een saaie bedoeling. Je draagt toch ook niet elke dag hetzelfde overhemd. Varieer met verschillende geuren en after shaves.
  • Gebruik niet de after shave die je partner of vriend(in) heerlijk vindt ruiken maar die jij vindt stinken. Gebruik een after shave die qua geur bij je past. Uiteindelijk moet jij het lekker vinden.
  • Gebruik een after shave die qua geur bij je scheerzeep of scheercrème past. Een after shave met menthol of eucalyptus sluit goed aan op je favoriete munt scheerzeep. Of een after shave met citrus komt het beste tot zijn recht na het scheren met een scheercrème met citrusgeur. Het gaat verkeerd als de geuren van de verschillende scheerproducten niet bij elkaar passen. Bijvoorbeeld een Eucalyptus after shave past niet bij een scheerzeep met een sterke geur van hout en kruiden. de verschillende bekende scheermerken zoals Acca Kappa, DR Harris, Geo F TrumperProrasoSaponificio Varesino en Truefitt and Hill hebben diverse zeer complete geur/product-lijnen. De after shave producten sluiten qua geur perfect aan op de bijbehorende scheerzepen of scheercrèmes. 
  • Als de geur van de after shave compleet anders dan die van de parfum dan is dat uiteraard een zeer beroerde combinatie. Zorg ervoor dat je after shave qua geur past bij je favoriete parfum.
  • Gebruik after shave alleen op het gezicht na het scheren. Ga het niet splashen op je lichaam of onder de oksels.
  • Een after shave splashen op een scheerwondje of een flink beschadigde huid is een pijnlijke kwestie. In dit geval na het scheren eerst de huid schoonspoelen met veel koud water en vervolgens een aluinblok of aluinstift gebruiken om het wondje te herstellen. Wacht even enkele minuten en gebruik dan eventueel je after shave.