Klanten waarderen ons met een 9.2 ★★★★★ review

  • Gratis verzending vanaf €50

  • Probleemloos retourneren

  • Vandaag besteld, morgen in huis

  • Milieuvriendelijke verpakking

Gratis scheerolie

FREEOIL

Hoe voorkom ik een droge huid na het scheren?

Hoe voorkom ik een droge huid na het scheren? - Manandshaving

Huidverzorging is geen populair onderwerp bij veel mannen. Huidverzorging kost tijd en vaak hebben we geen zin om plakkerige crèmes op onze huid te smeren. Maar als je na het scheren last hebt van een droge schilferige huid wil je toch graag iets aan verzorging doen. Een rode, pijnlijke schrale en jeukerige huid is geen pretje en niet goed voor je zelf vertrouwen. In dat geval komen de moisturisers om de hoek kijken.

De wetenschap achter de oorzaken van de droge huid

Het idee van "mijn huid lost zichzelf wel op" is natuurlijk wensdenken en lost niets op. Om een gezonde en jeukvrije huid te krijgen, kun je het beste naar je huid 'luisteren' en aandacht geven waar het om vraagt. Helaas is de zoektocht naar de juiste en effectieve verzorging niet eenvoudig. Voor de juiste oplossing voor het probleem moet je eerst weten wat een droge huid is.

Een van de belangrijkste oorzaken van een droge huid is een afname van de productie van natuurlijke oliën (talg) in de huid. Het maakt niet uit of je in de bouw of in de financiële wereld werkt, want de oorzaken van een droge huid zijn zowel extern als intern. Interne factoren zijn bijvoorbeeld veroudering, genetica of bepaalde medische aandoeningen. Externe factoren zijn bijvoorbeeld geparfumeerde scheerproducten, blootstelling aan agressieve chemicaliën, douchen met heet water of vaak buiten in koud weer werken. Deze factoren kunnen de huid van haar natuurlijke oliën ontdoen, waardoor de huid droog wordt. Scheren, scheerzepen en het scheermes zorgen ervoor dat de droge huid verder gaat irriteren.

Wat moet een moisturiser doen?

Een goede moisturiser zorgt ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt en bevat geen tot zo min mogelijk parfum of geurstoffen. Veel moisturisers bevatten zogenaamde hydraterende bestanddelen zoals hyaluronzuur en stoffen die de huid voeden en kalmeren, bijvoorbeeld vitamine C en E.

Tips voor het herstellen van de droge en gerïrriteerde huid na het scheren

Het geheim van een gezonde en frisse huid is niet zo ingewikkeld. Maar het is essentieel om onderstaande stappen tijdens en na het scheren toe te voegen aan je ochtendroutine. Wij noemen dit de "smooth operator routine":

Voor het scheren

  • Was je gezicht met warm (niet heet!) water. Als je je gezicht met warm water wast, gaan de poriën open en worden de haarzakjes zachter. Zo is er minder kracht nodig om het scheren te laten slagen.
  • Gebruik een pre shave crème of olie
  • Gebruik een klassieke neutrale scheerzeep of scheercrème zonder parfum en alcohol.
  • Scheer met een safety razor in plaats van een multi-blade cartridge scheermes

Na het scheren

  • Was je gezicht met koud water om de huid te kalmeren en de poriën te sluiten. 
  • Breng een moisturizer aan om de huid te hydrateren en het natuurlijke vocht van de huid vast te houden en de huid te kalmeren. Bovendien helpt de moisturizer de huid te beschermen door een barrière te vormen over het getroffen gebied.  Een moisturizer aanbrengen is het belangrijkste onderdeel voor een zachte huid na het scheren. Vergeet ook niet om met de haren mee te scheren, zonder het scheermes te hard tegen de huid te duwen.