Hoe moet je je ballen comfortabel glad scheren?

Vroeger was het een taboe om je druk te maken over het uiterlijk van je kroonjuwelen onderin. Als alles tussen je benen het gewoon deed wat het volgens moeder natuur moet doen, dan was dat prima. Tegenwoordig is het de normaalste zaak om je schaamhaar en je ballen kaal te scheren of trimmen. Als je besluit om onderin alles kaal te scheren doe het dan voorzichtig en met beleid en gebruik het juiste scheergereedschap. Balls- & shavemanagement is het veilig, comfortabel en glad scheren van je ballen en schaamhaar met scheermes en scheerschuim. 

Waarom moet je je schaamhaar scheren?

Op internet proberen influencers je te overtuigen dat je je ballen moet glad scheren. Wat ons betreft moet je helemaal niets. Als je het schaamhaar lekker wilt laten groeien dan moet je dat gewoon doen. Het is natuurlijk behoorlijk lastig om alles onderin goed glad te scheren. Je hebt geen goed zicht en de huid van je ballen is dun en kwetsbaar. Je loopt het risico op scheerwondjes en vervelende jeukerige scheerbultjes en ingegroeide haren. En het kost natuurlijk ook veel tijd.

Je moet altijd voor jezelf bepalen of je wel of niet je schaamstreek gaat kortwieken. Het scheren van het schaamhaar heeft wel enkele voordelen:

  • Hygiëne
  • Het voelt prettiger aan
  • Je penis lijkt veel langer
  • Je partner in bed waardeert goed verzorgde kroonjuwelen

Als je niet oppast en niet goed schoonmaakt kan het tussen de benen heel onfris worden. Zweet en bacteriën blijven sneller en langer hangen in het schaamhaar. Als je je testikels kaal en glad scheert, kan je het veel beter reinigen en schoon houden. Uiteindelijk wilt iedereen schone en frisse ballen tussen de benen.

Schaamhaar voelt stug en ruw aan. Als je alles goed glad scheert dan voelen je ballen veel zachter en prettiger aan.

Als je het schaamhaar laat groeien zit je penis verstopt en verscholen in het 'oerwoud'. Als je je schaamstreek kaal scheert of trimt dan lijkt het allemaal iets groter en langer.

Als we iedereen moeten geloven draait het in een relatie altijd om het innerlijke en niet om de lengte van je mannelijke geslacht. Vaak zegt men: 'Size doesn't matter'. Maar uiteindelijk hebben veel vrouwen wel de voorkeur voor goed verzorgde en gladgeschoren ballen en een kort getrimde schaamstreek.

       

Welk scheermes is geschikt voor het scheren van je ballen

Voor de hygiëne is het niet fris om één scheermesje te gebruiken voor zowel gezicht als schaamstreek. Het beste is voor onderin een apart scheermesje te reserveren. Voor het comfortabel en veilig glad scheren van de schaamstreek kan je het beste het scheermes van bijvoorbeeld Gillette of Raz*War gebruiken. Deze multiblade scheermesjes hebben een beweegbare scheerkop. Hierdoor kan je goed de rondingen van je ballen glad scheren. De scheerkop van deze scheermesjes hebben afgeronde hoeken en brede beschermende randjes rondom de scherpe mesjes. Omdat het scheermesje 3 tot 5 mesjes bevatten en dicht naast elkaar zitten heb je een gelijkmatige drukverdeling op de huid. Dit zorgt voor veiliger scheren en minder kans op scheerwondjes.

Een scheermes met een kort handvat kan je beter en soepeler hanteren dan een scheermeshouder met een zwaar en lang handvat. De volgende scheermessen hebben een handig klein hanteerbaar handvat:

Muhle reisscheermes Fusion TRAVEL zwart aluminium

 

Muhle RYTMO scheermes Mach3 zwart

 

Muhle VIVO scheermes Fusion Zwart

 

Hoe moet je je ballen scheren?

Balls- & shavemanagement draait om bescherming, bescherming en bescherming. Je moet goed je kroonjuwelen beschermen voordat je met een scherp scheermes er overheen gaat.

Onderstaand het stappenplan voor optimaal comfortabel en glad scheren van je ballen:

  1. Ga eerst douchen en reinigen, hierdoor wordt de huid rustig en is alles onderin fris en schoon. Het water zorgt ervoor dat het schaamhaar zachter wordt.
  2. Gebruik altijd een scheercrème. Breng het aan met de vingers, goed verdelen en flink opschuimen met de vingers. Een goede scheercrème voelt vettig aan en produceert een romige volvette scheerschuim. Het beschermt de huid en zorgt voor een goede beschermende glijlaag. Het scheermes glijdt beter over de huid en maakt geen contact met de huid.
  3. Bescherm je huid tijdens het scheren. Gebruik altijd voldoende scheerschuim.
  4. Maak het scheermesje nat met lauwwarm water. Koud staal van het mesje direct op je warme scrotum voelt niet prettig aan.
  5. Trek de huid strak en vlak. Hoe vlakker het oppervlak hoe beter en gladder het scheermes scheert.
  6. Scheer met rustige bewegingen. Ga vooral geen druk uitoefenen op de huid.
  7. Scheer altijd met de haargroeirichting mee. Als je niet tevreden bent ga dan vooral niet meer druk uitoefenen of tegen de haargroeirichting in scheren.
  8. Spoel je scheermesje goed schoon tijdens het scheren. Scheermesjes raken snel verstopt en gaan hierdoor minder goed scheren. Dit zorgt voor uiteindelijk meer irritaties tijdens het scheren. 
  9. Reinig en droog het scheermes grondig na gebruik. Wrijf het mesje na gebruik een paar keer over een droge handdoek. Hiermee reinig en polijst je de edge van de mesjes. Schone en droge mesjes blijven langer goed scherp.  

De after shave behandeling van de schaamstreek

Na het scheren alles goed droog deppen met een schone handdoek en eventueel de pas geschoren huid verzorgen en hydrateren met een bodylotion. De huid kan na het scheren schraal aanvoelen en schuren tussen de benen. Gebruik een klein beetje talkpoeder. Talkpoeder verzacht en kalmeert de schrale huid en voorkomt dat het gaat schuren.

Hoe voorkom je jeukerige geïrriteerde ballen?

Als je de verkeerde scheertechniek hanteert of je gebruikt niet de juiste scheerproducten dan loop het risico dat je de hele dag moet rondlopen met jeukerige ballen. Wat moet je doen om scheerirritaties en vervelende scheerbultjes te voorkomen?

  • Scheer niet te vaak je schaamstreek. Ons advies is om maximaal 1 keer per week alles onderin kaal te scheren. Als de huid geïrriteerd is moet je het scheren een paar dagen uitstellen.
  • Gebruik altijd een scherp en schoon scheermes. Botte scheermessen scheren niet maar trekken aan de haren. Dit zorgt voor een branderige en schrale huid. In vervuilde scheermesjes kunnen bacteriën ophopen en deze kunnen vervolgens de pas geschoren huid irriteren.
  • Gebruik altijd een klassieke scheercrème in plaats van kant-en-klare-scheerschuim uit een spuitbus. In de gewone goedkope scheerschuimbussen uit de supermarkt zitten allerlei vage chemische bestanddelen. En je kroonjuwelen zijn te kostbaar om in te smeren met troep. Een goede scheercrème bestaat met name uit pure natuurlijke plantaardige en/of dierlijke oliën en vetten en veel minder synthetische bestanddelen. Een scheercrème is een overvette zeep en heeft een smeuïge volvette samenstelling. Je kan het goed aanbrengen en verdelen. De scheerschuim heeft ook uitstekende beschermende eigenschappen.
  • Gebruik zoveel mogelijk ongeparfumeerde scheerproducten. Veel scheerproducten zijn geparfumeerd en bevatten vaak synthetische geuroliën of parfumbestanddelen. De toegevoegde geurstoffen kunnen de huid irriteren.
  • Gebruik altijd milde verzorgingsproducten. 
  • Gebruik geen alcoholhoudende producten. Na het scheren geen after shave lotion of parfum aanbrengen.

Hoe voorkom je zwetende en plakkende ballen?

Met warm weer heb je vaak last van zweterige en klevende ballen. Heel vervelend. Gelukkig, zijn er diverse verzorgingsproducten om de pas geschoren ballen goed te verzorgen om irritaties en het zweten te voorkomen.

Talkpoeder

In een eerdere blog hebben we al verteld dat talkpoeder heel goed kan worden gebruikt na het scheren van de gezichtshuid. Het absorbeert vocht en zweet en het verminderd schurende wrijving. Ideaal voor gebruik tussen de benen. Je kan het ook prima gebruiken direct na het scheren van de schaamstreek. Het heeft verkoelende werking en verhelpt het schrale gevoel van de huid na het scheren. Doe een klein beetje talkpoeder in je handpalm, even verdelen tussen de handen in en vervolgens aanbrengen op het pas geschoren gedeelte.

Als je een hekel hebt aan poederen dan heeft het Amerikaanse Anthony Logistics een speciaal ontwikkelde bodylotion voor lichaam en de pas geschoren schaamstreek.

Anthony bodylotion No Sweat Body Defense 90ml

De No Sweat Body Defense is een talkvrije bodycrème. Het komt eruit als een crème en na het aanbrengen, inwrijven en opdrogen blijft er een lichte poederachtige laag achter op de huid. Het heeft een verkoelende en actief verzorgende en hydraterende werking en is geschikt voor het gehele lichaam. Het bevat o.a. tapiocazetmeel, aloë vera extracten, macadamianotenolie-extracten en glycerine.